Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács vezetősége

ELNÖKSÉG

 

Hegedüs Zoltán

Hegedüs Zoltán

elnök
BEMUTATKOZÁS
Hegedüs Zoltán vagyok, közel 10 éve foglalkozom ifjúsági érdekképviselettel annak különböző szintjein és színterein. Tevékenységemet a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzatában kezdtem, ahonnan néhány évvel később a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájához kerültem, ahol elsődlegesen tehetséggondozással és ifjúságüggyel foglalkoztam. A NIT-el 2015-ben találkoztam először, aminek előbb Budapesti koordinátora, majd alelnöke lettem. 2018 februárjától az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport elnöki tisztségét is betöltöm. Az országos hálózatokon kivül helyi szinten is foglalkozom fiatalokkal egy ifjúsági egyesület, Fiatalok a Városért Egyesület Kisvárda elnökeként. Szervezetünk jelenleg is egy ifjúsági közösségi teret üzemeltet a város fiataljai számára. Mindezek mellett pedig a Debreceni Egyetem Történelem és Néprajztudományi Doktori Iskolájának doktorandusz hallgatója vagyok.
KAPCSOLAT
zoltan.hegedus@ifjusagitanacs.hu
Dóka Ágnes

Dóka Ágnes

alelnök
BEMUTATKOZÁS
Dóka Ágnes vagyok, tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán végeztem Ifjúságsegítő szakon. 14 éves korom óta tevékenykedem az ifjúságügy körforgásában. Azóta foglalkozom, hazai érdekképviselettel, interkulturális cserék-, valamint nemzetközi képzések szervezésével, pályázatírással, rendezvényszervezéssel és ifjúsági program koordinálással.

Másik aktív életterületem a tánc és a mozgás. Hat éves korom óta táncolok és most már hét éve oktatóként is ténykedem. Többféle fitnesz és tánc szakirányú végzettséggel rendelkezem.
A NIT-ben a Főnix Dance Sport Gyermek és Ifjúsági Központ Egyesület delegáltjaként veszek részt, ahol jelenleg, mint ifjúsági és mozgásközpont koordinátor tevékenykedem. Fontos célkitűzésem a fiatalok szemléletformálása és az egészséges életmódra nevelésének elősegítése, melyet az ifjúsági tanácson belül is kiemelten képviselni szeretnék.

KAPCSOLAT
agnes.doka@ifjusagitanacs.hu
Nedeczky Lilla

Nedeczky Lilla

alelnök
BEMUTATKOZÁS

A Nemzetközi Üzleti Főiskola, Nemzetközi Üzleti Kapcsolatok Szakán végeztem 2012-ben, amelyből 1 évet a Buenos Aires-i Universidad Argentina de la Empresa töltöttem, majd az Ír Nagykövetség Kereskedelmi Képviseletén kezdtem dolgozni. Egy szerencsés  véletlennek köszönhetően kerültem kapcsolatba a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesülettel 2012 decemberében, ahol az elmúlt hat évben számos sikeres civil projektet koordináltam a következő témák köré építve: a gyermekek, fiatalok és fiatal felnőttek életének jobbá tétele, érdekeik és jogainak védelme.

Az Európa Tanács ifjúsági kampánya, a No Hate Speech Mozgalomhoz való csatlakozás mérföldkő volt az életemben, hiszen ekkor köteleződtem el az ifjúságügy irányába és ekkor kerültem kapcsolatba a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal. Az eddigi projektek során is nagyon sokat kaptam azoktól a gyerekektől és fiataloktól, akikkel együtt dolgoztam, tagadhatatlan, hogy ezek a tapasztalatok árnyalták a világról alkotott képemet és erősítették elkötelezettségemet a területen végzett munka irányába.

A NIT nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökeként az elkövetkezendő időszakban prioritásként kezelem a szervezet nemzetközi szintéren való reprezentálását.

KAPCSOLAT
lilla.nedeczky@ifjusagitanacs.hu
Bodrogi Richárd

Bodrogi Richárd

elnökségi tag
BEMUTATKOZÁS
Bodrogi Richárdnak hívnak, 1985-ben születtem, az érettségit követően az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanultam tovább filozófia szakon. Azért emellett döntöttem, mert próbáltam megismerni a világot a maga teljességében, és úgy tűnt, hogy erre az egyik legalkalmasabb, a filozófia. Hasonló érdeklődéssel fordultam a hallgatói érdekképviselet felé, melynek a felvételem után szinte azonnal a tagja lettem. Megválasztottak szakos hallgatói érdekképviselőnek, majd később a Filozófia Intézeti Képviselet elnöki posztját töltöttem be, mely tisztségemmel egyúttal a Kari Tanács tagja is lettem. Dolgoztam az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Ellenőrző bizottságában tagként és elnökként is. 2011 óta dolgozom különféle területeken, szereztem tapasztalatot újságírói, pályázati, kommunikációs munkakörökben, szerveztem konferenciákat, beszélgetéseket, előadásokat is. A munkahelyeim mellett több civil szervezetet segítettem önkéntes alapon. A NIT elnökségében az ERGO – Európai Regionális Szervezet képviseletében veszek részt.
KAPCSOLAT
richard.bodrogi@ifjusagitanacsi.hu
Puskely Gergő

Puskely Gergő

elnökségi tag
BEMUTATKOZÁS
Puskely Gergő Pál vagyok, Szegeden születtem 1998-ban, Békés megye az otthonom. Jelenleg tanulmányaim a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumának magasépítő technikuma és a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Kara között tengetem. Korábban a Békéscsabai Diákönkormányzatnak voltam vezetője 2016 és 2018 között, előtte tagja voltam, utána címzetes elnöke. Idő közben a fiatalok önkéntes szerepvállalásáról, társadalmi aktivitásáról, korosztályi érdekképviseletének fontosságáról szereztem tapasztalatokat. A Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal három éve ismerkedtem meg, valamint több szervezeten keresztül és előző elnökségen át kerültem rendszeres viszonyba a NIT-tel. Mint korábbi diákönkormányzati vezető, fontosnak tartom a fiatalok önkormányzatiságának és érdekképviseletének erősítését, valamint a fiatalok közvetlen elérését és aktivizálását. Fontos számukra megmutatni, hogy rengeteg ismeretre és tudásra az élettől, egymástól, szervezetektől és alternatív útvonalakon is szert tehetnek, nem az iskolai tananyagból válhatnak a magyar társadalom hasznos tagjává és boldog felnőtté.
MOTTÓ
„A leghasznosabb tananyag az élettapasztalat, a tanterv pedig maga a sors.”
KAPCSOLAT
gergo.puskely@ifjusagitanacs.hu
Djogni Joel Ségnon

Djogni Joel Ségnon

elnökségi tag
BEMUTATKOZÁS

A civil szektorral, az ifjúsági- és demokratikus érdekképviseleti tevékenységgel még 2009-ben kerültem kapcsolatban, amikor is a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Esélyegyenlőségi Iroda önkéntes munkatársa lettem. Az ifjúságpolitikai, az ifjúságügyi ismereteimet mélyítve a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának szociális munka szakos hallgatójaként folytattam tovább a tanulmányaimat. Az egyetemi éveim alatt tagja voltam a Kari Hallgatói Juttatási Bizottságnak; több mint három szemeszteren keresztül láttam el demonstrátori feladatokat a Szociális és Társadalomtudományi Intézetben; valamint Nyíregyházán felsőoktatási rendszerben működő szakkollégiumok (Verzár Frigyes Szakkollégium, Evangélikus Roma Szakkollégium) önkormányzataiban töltöttem be vezetői tisztségeket.
A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) munkájába először, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei koordinátor kapcsolódtam be még 2016 márciusában, majd a NIT 2018. január 21-ei Közgyűlésén, a tagszervezetek bizalmát elnyerve a Kulturális Életért Közhasznú Egyesület jelölésében elnökségi tagnak választottak meg.
A Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagjaként legfőbb feladatomnak tekintem, hogy – a NIT képviseletében -, az országos szervezet által képviselt értékeket, alapelveket, érdekeket, és célokat egy kétoldalú kommunikációs csatorna nyitásával közvetítsem a fiatalok, valamint az ifjúságot is érintő, országos, regionális és helyi ügyekben, és döntésekben érdekelt, hivatalokban, illetve intézményekben dolgozó szakemberek, döntéshozók felé.
Mindemellett a Nemzeti Ifjúsági Tanács Elnökségének a felhatalmazásával a koordinátor hálózatért felelős elnökségi tagként pedig tevékenységem elsősorban a Megyei Koordinátori Hálózat fejlesztésére, a megyei koordinátorok erőforrásainak, szükségleteinek a felmérésére fókuszál. A Megyei Koordinátori Hálózatra olyan eszközként szeretnénk tekinteni, és a fejlesztését olyan irányelvek figyelembevételével szeretném szervezni, amely által betölti azt a szerepét; hogy a fiatalok és az ifjúsággal foglalkozó szervezetek életében helyi szinten hozzájáruljon a fiatalok igényein alapuló valós érdekképviselet megteremtéséhez, az alulról építkező jelzőrendszer kiépítésével. Ezen túl 2018 február óta tagja vagyok az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoportnak a NIT delegálásában, amely a Strukturált Párbeszéd hazai szintű lebonyolítását koordinálja.
Az elhivatottságomat, és a proaktivitásomat bizonyítja a civil-nonprofit szektor irányában, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanácsban betöltött szerepem mellette több ifjúsággal foglalkozó civil szervezet munkáját segítem, mint önkéntes, különböző tisztségekben (Jelen Kell Lenned Multikulturális és Közösségfejlesztő Egyesület, Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal, Nyíregyházi Ifjúsági Fórum, KONNEKT Mentorprogram).

KAPCSOLAT
joel.djogni@ifjusagitanacs.hu

 

FELÜGYELETŐBIZOTTSÁG

 

Nemes László

Nemes László

Felügyelőbizottság elnöke
Kósa András Csaba

Kósa András Csaba

Felügyelőbizottsági tag
BEMUTATKOZÁS
Kósa András Csaba (Oki) vagyok. 1974. július 14-én születtem Kecskeméten. Életem legjelentősebb állomásai is a városomhoz köthetőek. Házas vagyok, egy fiam és egy lányom van. Több mint 30 éve kezdtem el önkénteskedni ifjúsági és kulturális területen, 20 éve főállású ifjúságsegítőként dolgozom. Szívemhez a települési ifjúsági munka, ifjúságiinformáció és tanácsadás, a közösségi terek valamint az ifjúsági nemzetközi mobilitás területei állnak. Gyakran kérnek fel tanítani és konzulensnek is különböző felsőoktatási intézmények. Tréningeket és képzéseket leggyakrabban kommunikáció, önismeret, interkulturális, önkéntesség és a helyi ifjúsági munka különböző területeiről tartok. Kb. 50 országban jártam már ifjúságpolitikai céllal.

A NIT FEB tagja vagyok az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetsége – ISZOSZ delegáltjaként. 

KAPCSOLAT
andras.csaba.kosa@ifjusagitanacs.hu
Hegedűs Imre

Hegedűs Imre

Felügyelőbizottsági tag
BEMUTATKOZÁS

Hegedűs Imre vagyok 1983. július 16-án Debrecenben születtem, de hajdúböszörményi lakos voltam születésemtől egészen, addig a munkám annyi elfoglaltsága nem járt, hogy beköltözzek véglegesen Debrecenbe. Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Természettudományi- és Technológiai Karán folyatattam, ahol okleveles kémia-környezettan tanári diplomát szereztem. Egyetemi éveim alatt kapcsolódtam be az érdekképviseleti munkába, mint Hallgatói Önkormányzati Képviselő. Végzésem követően Debreceni Egyetemen kezdtem el dolgozni főállásban, mint kollégiumi tanár. Mellette több általános- és középiskolát megjártam, mint óraadó tanár. Tanítottam kémiát, biológiát, földrajzt, környezettant és tömegsportot is. Ezen munkahelyeimnekköszönhetően kerültem képbe az ifjúság mindennapos problémáival, gondjaival. Maga a végzettségem is arra az útra terelt, hogy az életem az ifjúsági területen töltsem el, de az oktatásban eltöltött idő erre csak ráerősített.

Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület elnökségébe a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének delegáltjaként kerültem. NIT-ben az egyik legfontosabb feladatom volt, hogy megszervezzem a 2016. évi NIT Szabadegyetemet. Emellett a futó projektekben is részt vettem és társaimmal közösen csapatként igyekeztünk elérni, hogy a NIT elérje, betöltse azt a szerepet, amelyért létrehozták.

2016. decemberi Közgyűlésen 2017. január 1-től 3 évre a NIT Felügyelő Bizottságába választottak be. Az Elnökség után ezen tisztségemen keresztül igyekszem segíteni a szervezetet illetve a magyar ifjúsággal foglalkozó civil szervezetek munkáját.

KAPCSOLAT
imre.hegedus@ifjusagitanacs.hu