Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a biztonságos böngészés biztosítása mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az “Értem” gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. Az Adatvédelmi nyilatkozatban találsz további tudnivalókat a sütikről.

Fesztiválok | 2018.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács a nyári időszak folyamán öt, Magyarország különböző térségeiben megrendezett fesztiválon képviseltette magát; az EFOTT-on, a Campus Fesztiválon, az East Festen, a Sziget Fesztiválon és a Szegedi Ifjúsági Napokon. Az események alatt a NIT működésének megismertetésén túl célunk az egyik – az Európai Unió Strukturált Párbeszéd programjával együttműködésben létrejött- alprojektünk, a Szólj bele! Program bemutatása volt, mellyel az ifjúságot aktív részvételre szeretnénk buzdítani a döntéshozatalban.

A fesztiválok teljes ideje alatt játékos, gondolatébresztő foglalkozásokba vontuk be a standunkhoz látogatókat; elsőként egy interaktív kvízzel tesztelhették tudásukat, amelyben az Európai Unió működéséről tettünk fel feleletválasztós kérdéseket, különös tekintettel az ifjúságügyre és az Ifjúsági Stratégiára. Ezenkívül a Nap Kérdése és a kitűző készítő játékunkkal teret biztosítottunk a fiatalok kreativitásának is. Az EFOTT-on és a Szegedi Ifjúsági Napokon vendégünk volt Magyarország ENSZ ifjúsági delegációja, akik a fenntartható fejlődés céljairól beszélgettek és tanították az érdeklődőket.

Végül a kitelepülésünk kiemelten fontos célja volt, hogy egy, a Strukturált Párbeszéd Munkacsoport és az Európai Ifjúsági Delegáltak által összeállított informális kérdőívvel feltérképezzük a fiatalok vélekedését a készülő EU Ifjúsági Stratégiával kapcsolatban. Az anonim válaszok összesített eredményei arra engednek következtetni, hogy a magyar fiatalok számára legfőbb prioritásként szerepel az oktatási rendszer korszerűsítése, a fiatalok mentális jóllétének erősítése, illetve a minőségi munkafeltételek és lehetőségek teremtése. Ezeket az eredményeket az ifjúsági delegáltjaink felkészítésére használtuk fel, amely által a szeptember 2-4. között megrendezett Európai Ifjúsági Konferencián még hitelesebben képviselhették a magyar ifjúság álláspontját.