Szólj bele! projekt zárókonferencia | 2018.

A Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport októberben ifjúsági konferenciát szervez a hazai fiatalok számára Debrecenbe, az Európai Uniós Strukturált Párbeszéd Szólj bele! Projektjének lezárásaként.

A résztvevők szakmai foglalkozások révén megismerhetik a Szólj bele! projekt 2017-2018-as eredményeit, és egyben ajánlásokkal, célkitűzésekkel készülhetnek fel a következő konzultációs ciklusra. Bemutatásra kerülnek reprezentatív ifjúsági kutatásunk, felmérésünk, a tavaszi időszak folyamán szervezett négy regionális ifjúsági konferenciánk és fesztiválkitelepüléseink szakmai eredményei, illetve a Nemzeti Munkacsoportunk elmúlt időszakban végzett munkafolyamatai.

A konferencia programjának – mely az “Fiatalok lehetőségei az egyes életszakaszokban” nevet viseli – szerves részét képezi majd a korszerű oktatás, minőségi munkavállalás és a mentális jóllét, valamint a környezettudatosság kérdéseinek megvitatása. Az elmúlt három Európai Ifjúsági Konferencián megfogalmazott és tárgyalt Ifjúsági Célok (Youth Goals) kardinális szerepet kapnak a programtervünkben, melyeket előadások és/vagy workshopok keretében fogunk feldolgozni. Az esemény színvonalát helyi és országos szintről érkező döntéshozók és  szakmai előadók meghívásával (pl. ifjúságügyi alpolgármester, EU Ifjúsági Delegáltak) kívánjuk emelni.