Sziget beszámoló

Sziget beszámoló


A Szólj bele! projekt csapat és a Nemzeti Ifjúsági Tanács idén is kitelepült a Sziget fesztiválra!

Az EU Meeting Point keretei között aktuális ifjúsági ügyekkel, a szervezettel és a projekttel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Szólj bele! projekt a Strukturált Párbeszéd magyarországi ága, amely az Európai Unió kiemelt ifjúságügyi folyamata. Lényege, hogy terjessze a párbeszéd kultúráját döntéshozók és fiatalok között helyi, országos és európai szinten. A Strukturált Párbeszéd új ciklusához igazodva tematikus napi kérdések mentén fejthették ki a fiatalok a véleményüket az EU jövőjéhez és abban a fiatalok helyzetéhez kapcsolódóan. Ennek összesítését hamarosan megosztjuk.

Pénteken az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájával közös szervezésben vendégül láttuk dr. Ujhelyi István EP képviselőt, akivel az EU jövőjéről és a fiatalok abban betöltött szerepéről beszélgettünk kötetlen keretek közt. Hétfőn pedig a Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Ifjúságszakmai Osztályának osztályvezetőjét, Mohay Gergelyt köszönthettük köreinkben, akivel ifjúságügyi aktualitásokról beszélgettünk, valamint arról, hogy milyen fiatalként a döntéshozatalban pozíciót betölteni.

A Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Ifjúságszakmai Osztályának osztályvezetőjét, Mohay Gergelyt köszönthettük köreinkben.

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájával közös szervezésben vendégül láttuk dr. Ujhelyi István EP képviselőt.