CSR konferencia meghívó

Céges Társadalmi Felelősségvállalás kultúrája Európában és Magyarországon

Civilek és magánvállalkozások kéz a kézben

2017. május 12. 9:00


Az Európai Ifjúságkártya Egyesület magyarországi képviseletének (European Youth Card Association – EYCA) főszervezésében, a Budapesti Svéd Nagykövetég, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, az Európa Tanács No Hate Speech Kampánybizottságának, a CSR Debrecen és az ENGIE támogatásával május 12-én a Budapesti Európai Ifjúsági Központban kerül megrendezésre a konferencia, melynek egyik célja elindítani itthon egy folyamatot afelé, hogy a hazai civil szervezetek önfenntartóak legyenek. Ehhez az egyik, ha nem legfontosabb tényező a pénzügyi függetlenség és stabilitás. A civil szervezetek többsége pénzügyileg csak időszakosan és projektszerűen tud forrásokhoz jutni, amíg az ideális helyzet az lenne, ha a támogatási bevételeik folytonosan, előre tervezhetően és átláthatóan érkeznének.

Másrészről tanulmányok is mutatják, hogy a különböző profitorientált vállalkozásoknak közép és hosszútávon jövedelmező vállalati társadalmi felelősségvállalásként civil szervezetekbe pénzt és energiát fektetni (márkaérték növekedés, fenntartható fejlődés, stb.). Nyugat-Európában ennek kialakult egy kultúrája, mely mára elengedhetetlen a társadalmi jólét fenntartásához és biztosítja a vállalatok fenntartható, folytonos növekedését. Ennek a folyamatnak a kezdetét szeretnénk elindítani.

Ebből az okból kifolyólag szervezünk egy közös konferenciát vállalkozásoknak és civil szervezeteknek.


Tervezett program

9:00 - 9:20: Nyitóbeszéd

Kárász István (Elnökségi tag, European Youth Card Association)

Papp Kristóf (Alelnök, Nemzeti Ifjúsági Tanács)

9:20 - 10:05 Főszónok, a CSR alapjai

Jaqcues Spelkens (ENGIE, ICHEC)

10:05 - 10:45 Körasztal beszélgetés

Döntéshozók, magánvállalkozás képviselője, szakértő és egy civil szervezet vezetője

10:45 – 11:00 Kávészünet

11:00 - 12:45 Workshop két részben (külön a civileknek és külön a magánvállalkozások képviselőinek)

12:45 - 13:20 Ebéd

13:20 – 14:40 CSR gyorstalálkozók (civilek és a profitorientált vállalatok képviselői)


Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.További információkért keressétek az esemény Facebook oldalát.

Amennyiben probléma lép fel a regisztrációnál, úgy kérlek küldd el adataid (Név, Szervezet, Beosztás, Elérhetőségek, Tolmácsot kérsz-e (a bevezető angol nyelven lesz), ételallergia, egyéb speciális ételigény (pl.: vegetáriánus), az istvan.karasz@eyca.org e-mail címre.