Felhívás

GET Engaged!

Multiplikátor képzés

2017. szeptember 21-24.
Zánka, Magyarország

 

A Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Get engaged! projektcsapat szeretettel meghívja  tagszervezetei, civil ernyőszervezetek, valamint fiatalokkal foglalkozó szervezetek és intézmények képviselőit és vezetőit a 2017. szeptember 21-24. között megrendezésre kerülő multiplikátor képzésére.

A PROJEKT HÁTTERE:

A Get engaged! projekt az Erasmus+ Program támogatásából megvalósuló hosszú távú stratégiai partnerség, melyben a Nemzeti Ifjúsági Tanács mellett, a Lengyel Nemzeti Ifjúsági Tanács (PROM) és az Erasmus Student Network (ESN) vesznek részt partnerekként. A szervezetek képviselői 8 módszert dolgoztak ki tagjaik elköteleződésére és bevonására, melyet egy Módszertani Kiadványban gyűjtöttek össze, mely honlapunkon érhető el magyarul és angolul egyaránt.

A GET ENGAGED! MULTIPLIKÁLÓ KÉPZÉS CÉLJA:

A Multiplikátor Képzés keretein belül bemutatjuk a Get engaged! Módszertani Kiadványt, melyben jó gyakorlatokat gyűjtöttünk össze arra, hogy az ifjúsági szektorban tevékenykedő ernyőszervezetek és hálózatok hogyan tudják aktiválni és motiválni tagjaikat a szervezet életében való aktív részvételre.

A képzés során a résztvevők olyan készségeiket és kompetenciáikat fejleszthetik, melyek képessé teszi őket a módszerek implementálására saját szervezeti kereteiken belül, ezzel is fejlesztve az európai ernyő- és network szervezeteket. A résztvevők saját akciótervet dolgozhatnak ki az egyes módszerek megvalósítására vonatkozóan.

AMIT KÍNÁLUNK:

Egy nemzetközi képzési lehetőség, mely nem-formális nevelési módszerekkel, professzionális képzők által vezetve ismerteti meg a 8 kidolgozott módszert és azok implementálási lehetőségeit:

  • hogyan hozzunk létre egy koordinátori hálózatot;

  • Ifjúsági Információs Mátrix - hogyan hasznosítsuk erőforrásainkat;

  • alumni hálózat felállításának lépései;

  • networking alkalmak szervezési lehetőségei;

  • tudásátadás - a vezetőség fejlődésének lehetőségei;

  • láthatóság - sikeres kommunikációs technikák;

  • az önkéntesség vonzóvá tételének lépései;

  • szektorok bevonása a civil szervezetek munkájába.

RÉSZTVEVŐK PROFILJA:

Olyan 16 év felett fiatalokat és fiatalokkal foglalkozó szakembereket várunk Európából, akik  aktív szerepet töltenek be szervezetükben, kiemelten nemzeti ifjúsági tanácsokban, ernyő- vagy vagy network szervezetekben.  

Célunk 5-5 résztvevő fogadása a NIT, a PROM és az ESN részéről, illetve 5 résztvevő más hazai és nemzetközi ernyőszervezetektől vagy ifjúsági tanácsoktól.

A résztvevőnek tapasztalattal kell rendelkezniük szervezetfejlesztő módszerek implementálásában, illetve a szervezet vezetőségének tagjának, önkéntesének, ifjúsági munkásának kell lennie.

A program angol nyelven valósul meg.

HOL ÉS MIKOR:

A muliplikátor képzés 2017. szeptember 21-24. között kerül megrendelésre Zánkán, Magyarországon. A rendezvény a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szabadegyetemének részeként van megszervezezve.

Érkezési idő: Szeptember 20. este vagy 21. reggel 11:00-ig (a megnyitó 14:00-kor lesz Zánkán)

Indulási idő: Szeptember 24-én 16:00 után (a program 13:00-kor ér véget)

KÖLTSÉGEK:

A program teljes költségei, a szállás és az ellátás költségeivel együtt a szervezők által biztosítva vannak.

Nemzetközi utazási költségeket 100 Euro összeghatárig áll módunkban téríteni, az utazási dokumentumok felmutatásakor.

Jelentkezni az alábbi jelentkezési lapon lehet angol nyelven.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 13.

KONTAKT INFORMÁCIÓ:

Bővebb információért keresse Szalai Zitát a  zita.szalai@ifjusagitanacs.hu e-mail címen.

Az angol nyelvű felhívás itt érhető el.

Részvételére feltétlen számítunk!


A rendezvény az Erasmus+ Program támogatásából megvalósuló Get Engaged! projekt keretében valósul meg.